Våre julefavoritter

 

Julen er tiden for gode matopplevelser. Her er våre julefavoritter!

 

Allerede tidlig i november begynner forberedelsene til julesesongen, og før jul produserer de ansatte på Inderøy Slakteri sodd, julepålegg, spekemat og meter på meter med smakfulle julepølser.

 

15 tonn pølse

 

I ukene før jul produseres det hele 15 tonn julepølse på Inderøy Slakteri. Vår Julekorv ble kåret til Norges beste julepølse under fjorårets NM i kjøttprodukter. Det er med andre ord ikke rart denne røkte julepølsa troner øverst på lista til Jonas Lindseth Gausen. – Dette er en grov julekorv med mye smak! En perfekt partner til pinnekjøttet, men står seg også godt alene med rotmos og mandelpoteter som tilbehør, smiler han.

 
Jonas Julekorv

Jonas Lindseth Gausen

 

Høytidsmat med lange tradisjoner

 

Inderøysodd er høytidsmat og vi tørr påstå at de fleste trønderske familier har minst ett soddmåltid i løpet av jula, om ikke to ganger også, ler Bjørn Ivar Wågan.

Sodd omtales først i Håkon den godes saga, der Snorre beskriver hvordan kongen spiser sodd sammen med høvdingene på Innherred under juleblotet i år 950. Petter Næss, Marte Størvold og Bjørn Ivar Wågan holder på juletradisjonene og serverer Inderøysodd i julehøytiden. – Er man mange til bords er jo soddet en sikker vinner, sier Marte Størvold.

 
Soddgjengen

Petter Næss, Marte Størvold og Bjørn Ivar Wågan

 

En god start på dagen

 

Svein Harald Kirknes og Steinar Susegg mener du får en ekstra god start på dagen med julepålegg fra Inderøy Slakteri. Steinar sverger til plukksylta som vant Norgesmestertittel under NM i kjøttprodukter i 2019, mens Svein Harald synes den saftige ribberullen er god som gull.

– Både ribberull og plukksylte er tradisjonspålegg som hører jula til, mener duoen.

 
Steinar Sveinharald

Svein Harald Kirknes og Steinar Susegg

 

Besøk vår slakteributikk i Meieribakken 4 og finn dine egne julefavoritter!

 

Vis nyhetsarkiv