Ventetiden er over for soddsultne hordalendinger

 

Sodd har vært en favoritt på trønderske festbord i generasjoner. Nå lanseres Inderøysodd i Bergen.

 

– Det er kjempeartig å få innpass i markedet i Hordaland, sier Håvard Gausen, daglig leder i Inderøy Slakteri. Årlig produserer slakteriet hele 600 tonn med Inderøysodd. Selv om det meste av soddet havner i butikkhyllene i Trøndelag, så opplever slakteriet en økende etterspørsel fra kunder lenger sør i landet.

 
Haavard

Håvard Gausen er glad for å lansere Inderøysodd i Hordaland

 

– Inderøysodd har vært tilgjengelig en god stund på Øst- og Sørlandet, og nå er ventetiden endelig over for soddsultne hordalendinger, smiler Gausen og forteller at Inderøysoddet og kjøttbollene nå ligger klart på grossistlageret i Bergen. – Nå er det bare og henvende seg til nærmeste Coop butikk. Muligens ikke alle butikkene har det i disk enda, men da har de i alle fall mulighet til å legge til rette slik at kundene får kjøpt varene, forteller han.

 

Inderøy Slakteri har produsert sodd siden 1938, og Gausen forteller at han er spent på responsen nå som Inderøysoddet lanseres i Hordaland. – Vi vet det er mange utflytta trøndere som har savnet soddet, men det blir spennende å se hvordan Inderøysodd slår an hos «vassekte» bergenserne, avslutter Gausen.

 

Vis nyhetsarkiv