Ny butikk på fire timer

 

Når uhellet først er ute er gode venner godt å ha. Takket være solid dugnadsinnsats fra ansatte og lokalmiljø kunne Inderøy Slakteri åpne dørene til en ny butikk – kun timer etter at brannalarmen gikk.

 

– Vi hadde ikke kommet oss så raskt på beina igjen hvis det ikke var for den gode hjelpa vi fikk i timene etter at det brant, sier daglig leder Håvard Gausen. Det var i midten av august at en ulmebrann førte til røykutvikling i slakteriets butikklokaler på Inderøy.

 

En av de første som kom til slakteriet da brannalarmen gikk var Bjørn Ystgård, grønnsaksbonde og brannmann. – Vi opplever relativt ofte at feil i varslingsanlegg utløser alarm, og det var ingen noen grunn til å tro at dette var noe annet enn et rutineoppdrag. Men da vi nærmet oss slakteriet og så røyken kjente jeg at pulsen steg noen hakk, forteller han.

 
Gausyst

Håvard Gausen takker Bjørn Ystgård for god innsats både under og etter brannen.

 

Åpnet til vanlig tid

 

Heldigvis ble brannen ble raskt slukket, og slakteriets ansatte kunne puste lettet ut. – Hell i uhell, det var kun butikklokalet, garderobe og pauserom som fikk skader i brannen, sier Gausen som roser det lokale brannmannskapet for kjapp responstid. – Produksjonslokalene ble ikke berørt av brannen, og vi bestemte oss derfor umiddelbart for å rigge ny butikk med det samme.

Det var hektisk aktivitet i Meieribakken den morgenen, og klokken 10:00, fire timer etter brannen, ble de første kundene ønsket velkommen inn til den nye butikken. Gausen er rørt over den gode innsatsen de ansatte la inn i morgentimene etter brannen. – De holdt humøret oppe og sto på i timene før åpning. Enkelte av våre ansatte avbrøt ferien sin for å hjelpe til. For en fenomenal gjeng! roser han.

 
Henningdisk

Kun fire timer etter brannen kunne Henning Nørholm ta i mot kundene i butikken, midlertidig plassert i lokalene på andre siden av bygget.

 

God hjelp fra lokalt næringsliv

 

Lokalt næringsliv og samarbeidspartnere bidro også til å få butikken opp å gå etter brannen. Bjørn Ystgård sto klar med et kjøleskap fra Ystgård Gartneri før åpningen, og flere andre aktører stilte villig opp. – Arne B. Corneliussen ved Ola Stuberg lånte ut butikkdisker og organiserte transport slik at vi hadde disse på plass neste dag. Her stilte også Leiv Sand transport opp og fikk diskene fraktet opp i fra Oslo i hui og hast, forteller han.

Slakteriet fikk også låne kjøle- og frysedisker fra Extra Inderøy og Mega Verdal. Gangstad Gårdsysteri kom kjørende med kjøledisker slik at dette også kom på plass i løpet av noen få timer.

– Ny levering med skjenning kom også fra Røra Bakeri før vi åpnet, forteller Gausen og retter også en takk til Vidar Skevik fra Inderøymat, Surf Kombucha og VIDU som legger alt til rette slik at slakteriets ansatte kan ta matpausene i møterommet de disponerer. – Fantastisk å ha slike firma og folk som stiller opp når noe slikt skjer! smiler Gausen.

 
Bjørnyst

Bjørn Ystgård mener det er en selvfølge at man strekker ut ei hånd og hjelper til i lokalmiljøet. – Jeg hadde selv satt pris på hjelp om vi skulle blitt rammet av noe sånt, forteller han.

 

Satser på nyåpning 2021

 

Det er travle dager og salget i butikken går godt – selv i midlertidige lokaler. – Som sagt ble ikke produksjonen berørt av brannen, så vi har en fullverdig butikk med et godt vareutvalg.Vi har allerede begynt oppbyggingen av butikken, og håper vi kan flytte tilbake i løpet av første kvartal av 2021, avslutter Gausen.

 

Vis nyhetsarkiv