Med kraft i hver dråpe

 

Ernæringsterapaut og gründer Maren Aasen er opptatt av et sunt kosthold. Selv sverger hun til kraft, og spiser kraftbasert mat minst en gang i uken.

 

Kjøttkraft omtales ofte som flytende gull, og skal vi tro Maren Aasen så er det er ikke uten grunn. 

– Kraft er supermat! Den er full av næringsstoffer og  viktige vitaminer og mineraler. For det første inneholder kjøttkraft massevis av gelatin. Gelatin er delvis nedbrutt kollagen. Kollagen har de fleste sikkert hørt om som en ingrediens i hudpleieprodukter eller som kosttilskudd mot leddplager, forteller Aasen. 

 
Kraft Maren
 

Bra for fordøyelse og immunforsvar

 

En god kraft inneholder også ifølge Maren Aasen andre gode næringsstoffer i form av proteiner, enzymer, vitaminer, mineraler og godt fett som er bra for hele kroppen.

– Mineralene i kraft er i former som kroppen lett kan absorbere og utnytte, som kalsium, magnesium, fosfor og silisium, i tillegg til chondroitinsulfat og glukosamin. De to sistnevnte selges også som kostbare kosttilskudd for å redusere betennelser, leddgikt og leddsmerter, forklarer hun.

 
Suppe På Kraft Crop
 

En base for mye god mat

 

Aasen har selv kokt kraft i mange år, og har den siste tiden brukt kjøttkraft fra Inderøy Slakteri i matlagingen. – Det jeg liker med kraften fra slakteriet, er at den er nøytral på smak og at den er lett, altså at den ikke inneholder for mye fett. Dette gjør den til en veldig anvendelig kraft. Man kan bruke den som base til både supper, sauser og til å drikke, og velger selv hvor mye salt, og andre smakstilsetninger man ønsker å bruke, sier Aasen som synes det er praktisk å ha et spann kraft fra Inderøy Slakteri i fryseren. – Det er veldig enkelt, men like sunt!

 

Vis nyhetsarkiv