Inderøy Slakteri med skolematprosjekt

 

Et godt måltid legger grunnlaget for god læring. Derfor har skole, lokale matprodusenter og lokal frivillighet gått sammen om et prosjekt som gir gratis skolemat for elevene på ungdomstrinnet ved AKSET kultur- og skolesamfunn.

 

Det var daglig leder i Inderøy Slakteri, Håvard Gausen og rådgiver Merete Røvik ved Inderøy ungdomsskole som først lanserte ideen. – Vi kom i prat om skolemat og fant fort ut at dette var noe vi kunne sette i gang selv, uten å måtte vente på politiske vedtak. Vi har god erfaring med samhandling mellom skole, næringsliv og frivillighet her på Inderøy, forteller Røvik som forteller at det var kort vei fra prat til handling.

 
Skolemat2

SKOLEMATPROSJEKT: Kjøkkensjef på Øyna Henning Nørholm, Anne Kirsti Bakstad fra Frivillig Inderøy, Else Ida Aspeli Ulven og Gunhild Madsen fra Saniteten, Merete Røvik fra Inderøy Ungdomsskole og daglig leder i Inderøy Slakteri Håvard Gausen.

 

Økt matglede

 

Frivillig Inderøy og Saniteten ble også med i prosjektet sammen med et utvalg matprodusenter fra Inderøy. Denne gangen ble det servert kjøttsuppe fra slakteriet til de 280 elevene på ungdomstrinnet. Alle partene er enige om at et godt måltid er både sosialt engasjerende og øker trivselen for læring. – God og næringsrik mat danner grunnlaget for god læring. Vi håper dette er med på å øke ungdommenes matglede, og kanskje blir de mer bevisste på den maten som produseres i hjemkommunen deres, sier Gausen.

 
Skolemat3

POPULÆRT TILBUD: Elevene i 8.-10. trinn satte stor pris på varm skolelunsj fra Inderøy Slakteri.

 

Populært tilbud

 

– Kan jeg få en porsjon til? Lise Stornes og de andre elevene i 10C synes det er bra å få et varmt måltid i lunsjen. – Kjøttsuppa smaker bedre enn brødskivene vi ellers ville hatt i matpakka, smiler hun. Elevene er enige om at dette er et bra tilbud og at de skulle gjerne fått servert varmmat hver dag. – Målet er i første omgang å tilby et måltid for elevene én dag i måneden, forklarer rådgiver Merete Røvik, som mener måltidet også kan bli en alternativ læringsarena ved at elevene selv kan tilberede og servere maten til sine medelever.

 

Vis nyhetsarkiv