Inderøy Slakteri med på lansering av Inderøymat

 

Fem bedrifter i inderøy har gått sammen for å profilere seg som InderøyMat. Hovedmålet er få solgt mer ut i markedet og løfte Inderøy som en mat- og drikkedestinasjon.

 
Slakteri Skevik Gausen
 

Forestill deg dette: Du går inn på en restaurant eller hotell ett eller annet sted i Norge og får tilbud om å bestille et komplett måltid bestående av produkter fra Inderøy. Spekemat fra Inderøy Slakteri til forrett, med akevitt fra Inderøy Brenneri, hovedrett med Inderøysodd, skjenning fra Røra Bakeri og soddøl fra Inderøy Gårdsbryggeri. Og til dessert får du et utvalg assorterte iser eller ost fra Gangstad Gårdsysteri. Høres ikke så verst ut det?

Muligheter for å kunne bestille en slik meny, og å promotere seg sammen, er én av flere ideer bak etableringen av prosjektet InderøyMat, hvor Røra Bakeri, Gangstad Gårdsysteri, Inderøy Gårdsbryggeri, Inderøy Slakteri og Inderøy Brenneri er med.

 

Gausens forslag falt i smak

 

— Dette er spennende. Vi hadde ikke gått inn for noe slikt dersom vi ikke har tro på at det vil lykkes, sier daglig leder i Inderøy Slakteri, Håvard Gausen.

Det var han som lanserte ideen i utgangspunktet. Etter en prosess hvor det ble sett på “Mer effektiv produksjon” blant en del aktører i Inderøy, ble bedriftene utfordret på hva de ønsket seg framover.

— Vi i slakteriet fant ut at vi ville prioritere andre ting enn effektiv produksjon, blant annet salg og merprofilering. Hvordan ser vi for eksempel for oss framtida når det gjelder oppfølging av egne produkter ut i dagligvare og andre salgskanaler? Da jeg lanserte ideen overfor Gangstad Gårdsysteri og Røra Bakeri, viste det seg at de også følte et behov og ønske om det samme.

 

Får hjelp til å lage nye produkter

 

Inderøy Brenneri og Inderøy Gårdsbryggeri ble raskt med på laget, og Innovasjon Norge fulgte opp med å gi midler til prosjektet Inderøymat. Tre år er satt av til prosjektet, hvor man blant annet skal se på hvordan de fem aktørene kan bli synliggjort sammen, ved å profilere seg som Inderøymat og tilby felles, komplette måltidsalternativer ut til kunder innen dagligvare, hotell, restauranter og catering.

— Vi har delt opp prosjektet i flere deler, blant annet nye produkter og produktutvikling i de fem bedriftene. Her har vi fått en proff aktør utenfra, Kulnarisk Akademi, til å se nærmere på produksjonen ute i bedriftene i dag og til å komme opp med innspill til potensielle nye produkter. Vi har allerede fått mange gode produktforslag som vi kan spinne videre på, forteller Gausen

 

— Lokalmat i vinden.

 

For å komme fortest mulig i gang, er det allerede blitt ansatt en felles salgsressurs i Inderøymat, som alle bedriftene er med på å lønne utifra en gitt fordelingsnøkkel.

Vidar Skevik, som har salgserfaring fra bank, bil og dagligvarebransjen, ble nærmest håndplukket til stillingen.

— Jeg gleder meg over å være i gang og ser bare muligheter framover. Potensialet er stort rundt omkring i markedet. De vil ha mest mulig så fort som mulig. Lokalmat er virkelig i vinden. 

 

Håper på mange gode synergieffekter

 

Etter blant annet fire år som selger for Scandza AS i Midt-Norge, som eier og formidler produkter fra blant annet Synnøve Finden, Sørlandschips, Voss, Vitamin Well, Tropicana og Coca Cola Company, har han god kjennskap til hva som etterspørres av produkter og hvordan man best mulig kan ta en ledende posisjon ut til hver enkelt kunde.

— Det er ekstra spennende å få være med på å bygge opp hele konseptet fra bunnen av. Å prestere etter ønske fra leverandørene blir utfordrende og gøy. De forventer et løft, og jeg må levere. Dette skal vi få til, smiler Skevik.

Håvard Gausen forteller at han håper at profileringen under Inderøymat kan gi synergier og videreutvikling for både de fem bedriftene og andre mat- og drikkeproduksenter i området.

— Selv om vi er fem som har startet opp nå, betyr ikke det at vi lukker døren for eventuelle andre aktører på sikt. Vi har tro på at Inderøymat kan bli en stor portal med mange utviklingsmuligheter innen produkter og mersalg framover, sier Gausen

 

Vis nyhetsarkiv