Travel sommer i slakteributikken

 

Det ble mildt sagt en innholdsrik start for Henning Nørholm hos Inderøy Slakteri. Ikke bare skulle slakteriets butikk pusses opp og nye produkter utvikles – midt oppi det hele kom også en pandemi.

 

– Jeg er vant med litt tempo og høy puls på jobb, så dette har gått aldeles utmerket! humrer Henning Nørholm. Den erfarne kokken har siden 1993 jobbet på restauranter og hoteller fra Dovre til Lofoten. De siste fire årene har han vært kjøkkensjef på Øyna, som har et tett samarbeid med Inderøy Slakteri.

– Overgangen fra restaurantkjøkkenet til produksjon og butikkdrift synes jeg har gått veldig greit. Jeg visste jo godt hva jeg gikk til, og det har ikke vært noen store overraskelser. Sånn rent bortsett fra pandemien da, smiler han, og legger til at slakteriet raskt fikk på plass nødvendige tiltak for å sikre en trygg drift.

 
Butikk 202005

Det ble en i overkant spennende oppstart for Henning Nørholm, men kokken er optimistisk etter en god sommersesong for slakteributikken.

 

Omsetningsøkning

 

Til tross for at koronaviruset satte sitt preg på hverdagen opplevde Inderøy Slakteri at omsetningen i slakteributikken økte i april i år sammenlignet med april 2019, og sommersesongen har så langt gått over all forventning.

– Sommeren har gått veldig bra og vi opplever en salgsøkning på 40-50% i butikkutsalget vårt i juli, til tross for at det nesten ikke har vært omsetning til private selskaper, forklarer daglig leder Håvard Gausen. Han forteller at de over tid har jobbet målrettet for å videreutvikle butikken på Inderøy.

 
Butikk 202006

I tillegg til slakteriets egne produkter, har butikken utvidet utvalget med kvalitetsprodukter fra andre småskalaprodusenter.

 

Flere nye produkter

 

Som en del av satsingen på egen butikk har Henning og resten av gjengen på slakteriet lagt bak seg mange timer med utvikling av nye produkter til utsalget.

– Vi har jobbet for at butikken skal ha et godt utvalg av både egenproduserte produkter, ferskvarer og ulike nisjeprodukter som man kanskje ikke finner andre steder. Vi har ulike typer pasta, marmelader, honning, oljer og krydder. Vi ønsker at folk kan få kjøpe det komplette måltid hos oss, og skal derfor til en hver tid et godt utvalg salater og tilbehør i tillegg til kjøttprodukter, forklarer kokken og forteller at responsen fra kundene har vært god.

– Vi opplever at de handler flere produkter når de er innom og at de ikke er redd for å prøve noe nytt om vi har noen nyheter i disken, forklarer han.

 
Butikk 202002

Henning Nørholm har funnet seg godt til rette på Inderøy Slakteri, og avslører at det vil komme flere produktnyheter i butikken i løpet av høsten.

 

Vis nyhetsarkiv