Utveksler kokker i nytt samarbeid

 

Øyna-kokkene Henning Nørholm og Fredrik Wagerfors skal i vinter jobbe vekselvis på Inderøy slakteri og Øyna. – En vinn-vinn-situasjon for begge bedriftene, sier partene.

 
Henning Og Fredrik

GLEDER SEG: Både Henning og Fredrik (t.h.) ser fram imot å jobbe tettere med Inderøy Slakteri.

 

– Dette blir en artig erfaringsutveksling. Kanskje kan vi lære mye av hverandre, smiler Nørholm.

Han og kollega Fredrik er ansatt på Øyna, men skal i fra slutten av oktober vekselvis jobbe 2-3 dager i uka på Inderøy Slakteri. Der skal de blant annet bidra til produktutvikling av eksisterende og nye produkter.

– Vil vil i tillegg se nærmere på butikken til slakteriet, for å se hvordan vi bidra til videreutvikling innen kapasitet, produkter og organisering, forteller Henning.

 

Utnytter kapasitet

 

Samarbeidet er blitt til fordi det gir mange fordeler for både slakteriet og Øyna.

– Inderøy Slakteri får avlastning og mer arbeidskapasitet i en travel periode ved at kokkene fra Øyna har arbeidsdager hos oss. Vi får altså flere hender, men ikke minst får vi utvekslet faglig kompetanse og får hjelp til å utvikle oss på produktnivå. Kokkene fra Øyna er meget dyktige og jeg gleder meg veldig til dette samarbeidet, sier daglig leder i slakteriet, Håvard Gausen.

Han synes det er spennende at to bedrifter kan hjelpe hverandre.

– Vi er med og sysselsetter når Øyna har en rolig periode og vi har behov for ekstra mannskap. Da får vi utnyttet kapasiteten til hver enkelt bedrift best mulig, fastslår han.

 

Starter med å bli kjent

 

Henning Nørholm tror samarbeidet ha god effekt og gleder seg til å komme ordentlig i gang.

– Vi starter opp i slutten av oktober med å gjøre oss kjent, og har allerede lagt en god plan for november. Det blir fint å se hvordan arbeidsdagene er på slakteriet, hvordan de tenker og hva som er viktig for dem.

Selv mener han at han og Fredrik har mye å tilføre slakteriet av kompetanse:

– Vi har allerede noen tanker om videreutvikling av produkter som slakteriet tidligere har hatt i sortimentet sitt, og i tillegg har vi ideer til juleprodukter og nye produkter. Jeg mener vi sitter på en solid kompetanse om hva kundene ønsker av god mat. 

 

Har et etablert samarbeid fra før

 

Kokk Henning er ikke i tvil om at dette vil bli et utmerket samarbeid. Øyna og Inderøy Slakteri samarbeider nemlig allerede med at slakteriet produserer kjøttprodukter for Øyna.

– Einerkam, karvekam, knektpølse, karvemorr, koriandermorr og Øynas egen burger er alle produkter som slakteriet produserer for oss. I tillegg har vi testet reinsdyrspølse og rå stekepølse i samarbeid med slakteriet, noe vi er fristet til å satse videre med, sier Nørholm, og legger til:

– Hvem vet? Kanskje det nye samarbeidet fører til at slakteriet har bistått Øyna med produktuvtikling også? Det er rett og slett bare vinn-vinn med dette her!

Kokkene fra Øyna skal jobbe på slakteriet fram til påske.

 

Tekst og foto: Vigdis Devik

 

Vis nyhetsarkiv