Oppskriften på "Inderøypizza" fra Lars Erik Vesterdal
Prøv denne nydelige pizzaen med Nidelven Blå fra Gangstad Gårdsysteri, honningristede nøtter og vår egen Straumpølse. Oppskriften gir tre porsjonspizzaer eller en stor.
Pizzadeig
5 dl | Pizzamel |
2 dl | Lunket vann |
4 ss | Olivenolje |
½ pk | Tørrgjær |
1 ts | Salt |
- Bland alt til deigen i en bakemaskin og kjør dette godt sammen i 2 minutter.
- Hev den i bollen ca. en time og slå den ned. På benken deles deigen opp i tre, eller hvis du ønsker å lage pizzaen i en langpanne bruker du hele.
- La den heve litt til før du kjevler den ut så tynt du bare kan. Bruk litt mel så den ikke setter seg fast på benken.
Topping
150 g | Nidelven blå, eller Edel blå |
½ boks | Snadderost |
1 boks creme fraiche | Creme fraiche |
200 g | Straumpølse |
2 stk | Pærer |
200 g | Revet hvitost |
50 g | Valnøtter |
50 g | Mandler |
2 ss | Honning |
1 ss | Balsamico |
En liten pose | Bladsalater |
En klype | Havsalt |
- Bland Snadderost og creme fraiche i en bolle og smak til med salt og pepper.
- Smør et godt lag med saus på bunnen og dryss over ost, pærebiter og skiver av pølsen.
- Avslutningsvis topper du pizzaen med biter av Nidelven Blå.
- Stek den gjerne på en pizzastein på 300 grader i 3-4 minutter.
- Rist nøttene i en tørr panne, knus raskt i en morter og legg tilbake i pannen. Vendes i litt honning og balsamico, samt noen dråper vann og litt havsalt.
- Legg på raust fra nøtteblandingen på pizzaen når den er ferdig stekt i tillegg til noen salatblader.
Lykke til,
Lars E