Lammefrikassé med høstens rotgrønnsaker

 

Til 4 personer

1 stk Blomkål
1/2 Løk
0,5 dl Fløte
1/2 Kinesisk hvitløk
1 boks Kjøttkraft fra Inderøy Slakteri
1 dl Helmelk
Rapsolje
Salt og pepper
  • Del opp kjøttet i litt mindre biter.
  • Kok opp vann og legg i kjøttet. Kok opp kjøttet og skum urenheter som kommer opp. Tilsett saltet.
  • La kjøttet småkoke i ca. 50 minutter.
  • Rensk grønnsakene og kutt de opp i like store biter, for eksempel 2x2cm.
  • Kjøttet er ferdig når det begynner og slippe beina. Ta så ut kjøttet av kjelen og legg det til side. Kok så grønnsakene i kraften til de er møre.
  • Ta en ny kjele, smelt margarin og tilsett melet. Lag jevning. Bruk ca 6 dl av kraften fra kokingen til og spe jevningen med.
  • Kok i ca 15 minutter.
  • Tilsett så kjøttet og grønnsakene og kok opp på nytt.
  • Smak til med salt og pepper og en liten skvett fløte og litt persille på toppen

    Tips!
    Server gjerne med nykokte poteter til.