Lammefrikassé med høstens rotgrønnsaker
Til 4 personer
1 stk | Blomkål |
1/2 | Løk |
0,5 dl | Fløte |
1/2 | Kinesisk hvitløk |
1 boks | Kjøttkraft fra Inderøy Slakteri |
1 dl | Helmelk |
Rapsolje | |
Salt og pepper |
- Del opp kjøttet i litt mindre biter.
- Kok opp vann og legg i kjøttet. Kok opp kjøttet og skum urenheter som kommer opp. Tilsett saltet.
- La kjøttet småkoke i ca. 50 minutter.
- Rensk grønnsakene og kutt de opp i like store biter, for eksempel 2x2cm.
- Kjøttet er ferdig når det begynner og slippe beina. Ta så ut kjøttet av kjelen og legg det til side. Kok så grønnsakene i kraften til de er møre.
- Ta en ny kjele, smelt margarin og tilsett melet. Lag jevning. Bruk ca 6 dl av kraften fra kokingen til og spe jevningen med.
- Kok i ca 15 minutter.
- Tilsett så kjøttet og grønnsakene og kok opp på nytt.
- Smak til med salt og pepper og en liten skvett fløte og litt persille på toppen
Tips!
Server gjerne med nykokte poteter til.