Granstubben + spekekam = En uslåelig kombo!

 

Lars Erik Vesterdal elsker kombinasjonen av Granstubben fra Gangstad Gårdsysteri og vår egen spekekam. Superenkel og knallgod helgekos!

 

Til 4 personer

1 stk Granstubben fra Gangstad Gårdsysteri
100 g Spekekam fra Inderøy Slakteri
1 bunt Grønne asparges
1 pk Søte tomater
½ pt Persille
Litt olivenolje
Spisbrød fra Huså Brød
  1. Temperer osten minst to timer før steking. Lag et fint rutemønster på osten, behold barken og strikken på, og legg i en ildfast form.
  2. Stek den ca. 20 minutter på 180 grader (litt avhengig av ovnen), sjekk underveis ved å stikke en gaffel i midten. Den skal være myk som fløyel når den er ferdig.
  3. Skrell aspargesen og kutt opp. Forvell i 2 minutter og bland sammen med kuttede tomater, persille og olivenolje.
  4. Server dette med nystekt ost, finskåret spekeskinke og brødet. Hvis du vil bytte ut asparges og skinke med frukt, nøtter og en marmelade, er det også helt fantastisk godt.
 

Lykke til,
Lars E